Események archív
Hírek, információk
Bemutatkozás
Foglalkoztatási paktumok
Projektek, pályázatok
Tanácsadás
Keres-kínál
Pályaorientáció
Dokumentumtár
Galéria
Vas megyei HR-klub
 
Név:
E-mail:
Cím: 9700 Szombathely,
Petőfi Sándor u. 1/B.
Telefon: 06-94/326-048
Fax: 06-94/326-049
E-mail: komlenecz kukac vas-hvk pont axelero pont net
 

Új munkahelymegőrzést szolgáló pályázat - TÁMOP 2.3.3.A-09/1

Új munkahelymegőrzést szolgáló pályázat - TÁMOP 2.3.3.A-09/1

Jelen cikkünkben azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik a TÁMOP 2.3.3.A-09/1 (Munkahelymegőrző támogatás képzéssel kombinálva című) pályázati felhívására szeretnének pályázatot beadni. (Az egyes hivatkozott pontok a pályázati útmutatóban találhatóak meg.)

Kiknek szól a pályázat?

A pályázati kiírás célja, hogy azoknak a munkáltatóknak nyújtson támogatás, akik az átmeneti gazdasági visszaesésből adódó foglalkoztatási nehézségeik kezelése és a munkaviszony megszüntetésének megelőzése érdekében munkaszervezési intézkedések bevezetésével az általuk meghatározott munkavállalóiknak - a munkavégzés alóli részleges felmentése révén - képzést biztosítanak. A képzésbe bevont munkavállaló szerződése lehet határozatlan idejű, vagy a projekt idejére szóló határozott idejű munkaszerződés is.

Kik adhatnak be pályázatot?

Azon legalább egy éve működő, mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak minősülő egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, szövetkezetek pályázhatnak egyénileg, melyek legalább 5 főt foglalkoztatnak, valamint megfelelnek a kiírt kritériumoknak (B2-B6). Ezen kritériumok közül kiemelnénk, hogy a pályázó nem rendelkezhet olyan futó vagy elnyert TÁMOP, HEFOP, vagy OFA által meghirdetett pályázattal , mely a pályázat útmutatójában kizáró tényezőként nevesítve van, vagy amennyiben a pályázó egy vállalatcsoport tagja, nehéz helyzete nem fakadhat a többi taggal fennálló üzleti kapcsolatából, valamint nem lehet nehéz helyzetben lévő vállalkozás. A pályázónak rendelkeznie kell a Regionális Munkaügyi Központ támogató nyilatkozatával is.

Támogatási formák

A pályázó két támogatási forma közül (átmeneti vagy képzési támogatás) választhat, melyeket a pályázat mellett "Támogatási formák bemutatása" név alatt elérhető összehasonlító táblázat tesz áttekinthetővé. Nagy vonalakban a következő különbségek vannak közöttük:

Az átmeneti támogatási forma választása esetén akár önrész nélkül igénybe vehető a támogatás 150 millió Ft-ig. A képzés idejére jutó bérköltségek támogatására fordítható összegnek az összes költségen belül – az egy főre jutó maximális támogatási összeget kivéve - nincs felső korlátja. Ugyanakkor a támogatást össze kell számítani egyes, más konstrukciók keretében elnyert, illetve 2010. december 31-ig elnyerhető támogatásokkal.

A képzési támogatási forma választása esetén 20-30% önrészt kell biztosítani, és az összes költség legalább 50%-át a képzés közvetlen személyi költségeire kell fordítani (azaz a bérköltségre fordítható összeg legfeljebb az összes költség 50%-a lehet). Ezen feltételek teljesülése esetén nem kell a képzési támogatást más támogatásokkal összeszámítani. Amennyiben a képzési támogatás mellett a pályázó az „egyéb költségek” kategóriájába tartozó költséget (pl. könnyvizsgálat, bankköltség stb.) is el kíván számolni, akkor ezekre az ún. csekély összegű/de minimis támogatás feltételeit kell alkalmazni, és össze kell számítani bizonyos más támogatásokkal.

Fontos megjegyezni, hogy mindkét forma esetén lehetőség van arra, hogy a szakképzési hozzájárulást a vállalkozás beszámítsa az önrészébe.

Támogatás

A pályázónak legalább 2 fő képzésbe vonását kell vállalnia, akiknek a munkaidejük minimum 20%-át képzésben és a képzéssel kapcsolatos tevékenységekkel kell tölteniük. A képzés idejének (kontaktórán való részvétel) teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló esetében el kell érnie a 60 órát, részmunkaidőben (legalább átlagosan napi 4 órában foglalkoztatott munkavállaló esetében) ezzel arányosan.

A konstrukció keretében a választott támogatási formánként eltérő a támogatható költségekre vonatkozó előírások. Mindkét támogatási forma támogatja azonban a képzés költségeit és a képzésben résztvevők képzések idejére jutó személyi jellegű költségeit. A konkrét korlátozások támogatási formánként C1 és C3 pontban találhatóak. Kiemelnénk, hogy a jelen kiírásra benyújtott projekt más pályázati forrásból támogatásban nem részesülhet, az elnyert támogatás más támogatással nem kombinálható.

A támogatás mértéke szintén támogatási formától függ, átmeneti támogatás esetén 100% is lehet, míg a képzési támogatásnál 70-80%-os támogatási mérték is elérhető. Támogatási mértékekről a D2 pont alatt olvasható a részletes leírás.

További szem előtt tartandó előírások a pályázattal kapcsolatban

A pályázat megvalósítása során figyelemmel kell lenni a Közbeszerzési Törvény előírásaira (C1.3-as pont). A pályázónak vannak nyilvánossággal, tájékoztatással kapcsolatos kötelezettségei is (C1.1.3 pont), de az ezzel kapcsolatos költségek legfeljebb a projekt összköltségének 1%-áig el is számolhatóak. Figyelni kell, hogy a pályázat benyújtása előtt ne legyen megkezdett a projekt (C8.1.). A pályázónak a projekt megvalósításával nem zárul le a kötelezettségvállalása, mivel egyrészt a pályázónak a projekttel kapcsolatos minden dokumentumot elkülönítetten kell nyilvántartania, és legalább 2020. december 31-ig megőriznie, másrészt fenntartási kötelezettséget ír elő a pályázat.

A fenntartási kötelezettség a projekt megvalósítási időszak időtartamával megegyező ideig, a fenntartási időszak alatt érvényes, és jelen pályázat esetében ez azt jelenti, hogy ezen időszak alatt a nyertes pályázó köteles a projekt fizikai megvalósításának befejezését követően a pályázathoz benyújtott APEH igazolásban szereplő foglalkoztatotti létszámot fenntartani. Valamint fontos figyelni arra is, hogy a projekt ideje és a fenntartási időszak alatt a munkáltató működési körébe tartozó ok miatt nem mondhatja fel a munkaviszonyát sem a képzésbe vont, sem az azon kívüli munkavállalóinak.

A pályázat benyújtása

A pályázatokat 2009. május 28-tól 2009. december 31-ig lehet benyújtani az NFÜ által rendszeresített kitöltő program alkalmazásával kitöltött pályázati adatlap és mellékletek beadásával.

A pályázat részletes útmutatója, adatlapja, kitöltő programja, és mellékletei elérhetők a www. nfu.hu honlapon.

Belépés  |  Linktár  |  Partnerek  |  Kapcsolat  |  Felhasználási feltételek  |  Adatvédelmi nyilatkozat
Copyright © 2008 Paktum.hu - WebMark Hungary
Képgalériák
» Legfrissebbek:
» További galériák
Események
<< 2021. március >>
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Események
» Munkáltatói Fórum és Állásbörze 2012. március 7-én
2012.03.01
» Sikeresen befejeződött a Gyógymasszőr OKJ képzés a TÁMOP-5.5.1/A-10/1-2010-0005 azonosító számú pályázat keretében
2012.02.16
» Sikeresen befejeződött a Szociális gondozó és ápoló OKJ képzés a TÁMOP-5.5.1/A-10/1-2010-0005 azonosító számú pályázat keretében
2011.12.13
» Partnerségi szeminárium 2011. november 2-án a TÁMOP-5.5.1/A-10/1-2010-0005 azonosító számú pályázat keretében
2011.11.07
» Szakmai tanulmányút Szlovéniában a TÁMOP-5.5.1/A-10/1-2010-0005 azonosító pályázat keretében
2011.11.04
» Összes esemény
Webmark Hungary Bt.
 
Kapcsolat Partnerek Linktár